Fødsel og dåb

Fødsel

Et barn skal registreres senest 14 hverdage efter fødslen. Ved fødsel på hospital sørger jordemoderen for personnummer og registrering. Ved hjemmefødsel skal forældrene anmelde fødslen. Anmeldelsen skal sendes til morens bopælssogn eller i Sønderjylland til kommunen.

Sådan gør du:

(det er barnets mor, som skal påbegynde anmeldelsen af fødslen):

Log på www.borger.dk med NemID

Udfyld formularen

Send anmeldelsen

Først når du har underskrevet med din digitale signatur er anmeldelsen afsendt.

Læs alt hvad du har brug for at vide om dåben i Folkekirken her.

I Dalum Kirke foretages max to dåb ved højmessen klokken ti om søndagen. Skal dit barn døbes kontakter du kirkekontoret og derefter den præst, som har gudstjenesten på den ønskede dato med henblik på dåbsbesøg i hjemmet.

For fadderne (2-5) gælder, at de skal være døbt ved den kristne dåb og over være over konfirmationsalderen. Ved dåben bliver barnet medlem af Den Danske Folkekirke.

Navngivning

Barnet skal navngives inden for de første 6 måneder. Det kan ske ved (i forbindelse med) dåb (ønskes dåb i Dalum kirke er det en god ide at ringe til kirkekontoret i god tid for nærmere aftale tlf 66132414).

Skal barnet navngives uden dåb skal anmeldelse foregå på www.borger.dk