Koncert d. 30. marts kl. 15.00 (som en del af temadagen: kunstogkultur)

Singh og Goldschmidt

Koncerten kl. 15.00 er en del af Dalum Kirkes store temadag: kunstogkultur (billetter kan købes separat til koncerten i annekset hos kk-medarbejder, pris 50 kr.)

Duoen Anders Singh Vesterdahl og Henrik Goldschmidt er ganske enestående i dansk musikliv. Besætningen harmonika og obo tilsat Goldschmidts vokal gør sig i musikforeninger, kirker, spillesteder – kun fantasien sætter grænser. Repertoiret er jødisk og arabisk musik og egne kompositioner sammen med klassiske værker, Carl Nielsen, Balkan-musik og danske sange.

Singh & Goldschmidt har de mange forskellige traditioner med sig, og når man rører i dén musikalske smeltedigel med talent og kærlighed, bliver resultatet smukt og helt specielt. Singh & Goldschmidt komponerer og arrangerer en stor del af musikken selv. Henrik Goldschmidt nærer stor kærlighed til den traditionelle, jødiske klezmer, og musikken tager langt hen ad vejen afsæt netop i klezmertraditionen. Anders Singh Vesterdahl har indiske rødder og en solid fundering i Balkan- og sigøjnermusikken og bidrager med en særlig, verdensmusikalsk sound.

Musikken er rytmisk, meget melodiøs og forunderligt rørende. Den taler til hjertet i sine lange improvisationer og jiddishe sange, og den gør det vanskeligt at holde fødderne i ro i de glade, udadvendte dansenumre. Man bliver musisk forført og forlader koncerten med tonale perlerækker svævende for sit indre øre, indhyllet i en duft af Balkan, Orienten og Østeuropa.

Henrik Chaim Goldschmidt er solooboist i Det Kgl. Kapel, stifter af The Middle East Peace Orchestra og rektor for Gold schmidts Akademi – en gratis musikskole på Nørrebro for muslimske, jødiske og kristne børn. Han er blevet beskrevet som den bedste klezmer-oboist i verden og har gennem årene vundet flere konkurrencer og modtaget en lang række udmærkelser. Han var bl. a. Carl Nielsen Artist ved Den Internationale Carl Nielsen Konkurrence 2008, og i 2015 vandt han prisen som Årets Ildsjæl fra DR P2. Sammen med Danske Blæseroktet vandt Henrik Goldschmidt en Grammy for bedste klassiske album, og hans solo-CD ”Phantasty – Music for Oboe” lå som nummer ét på P2’s klassiske hitliste seks uger i træk. Henrik Goldschmidt er er desuden komponist og skriver moderne, jødisk musik. Han har komponeret til sine egne orkestre, til film og til en række teaterforestillinger.

Anders Singh Vesterdahl er uddannet fra Det Fynske Musikkonservatorium (nu Syddansk Musikkonservatorium) Han har desuden spillet et stort repertoire af rytmisk musik, balkan- og sigøjnermusik og spiller jævnligt sammen med den navnkundige sigøjnermusiker Lelo Nika, der regnes for verdens bedste. Han har optrådt som solist ved koncerter i det meste af Europa og i Pakistan og har spillet som solist i DR, med Odense Symfoniorkester, Det Kongelige Kapel og ty- ske Vogtland Philharmonie. Han har vundet flere konkurrencer, bl.a. UNESCOs internationa- l e konkurrence for harmonika i Wiesbaden. Han har medvirket på adskillige CD’er med s å forskellige grupper som II Bastardo, Fra de Varme Lande og Kenneth Bager. Som komponist har han skrevet musik til bl.a. Jytte Abildstrøms Teater, Uppercut Danseteater, danseperformancen Universe, og han er en af hovedkomponisterne bag originalmusikken til The Middle East Peace Ensemble.

Musikgudstjenester i påsketiden

Qvindetta

Skærtorsdag kl. 19.00 (d. 18. april) medvirker blæserkvintetten Qvindetta, som består af fem professionelle musikere. Der spilles pre- og postludium og musik i løbet af gudstjenesten. Ved denne gudstjeneste vil der desuden blive serveret et måltid.

Tilmelding: takirkeogkultur@gmail.com el. tlf: 30 68 30 66

Langfredag kl. 15.00 (d. 19. april) bliver der spillet og sunget musik af Dalum Kantori og organisterne Poul Pock-Steen og Jakob Hedegaard.

Gudstjenesten er bygget op over læsninger af lidelseshistorien, fællessalmer og korsatser fra Stabat Mater-litteratuern. "Stabat Mater-musikken skildrer den lidende moders (Jomfru Marias) smerte, mens hun står ved korsets fod. Dalum Kantori vedvirker under ledelse af Jakob Hedegaard og organist Poul Pock-Steen.

01maj kl. 17:00

Aftensang