Torsdagsmøderne foregår i kirkens smukke anneks bag kirken. Mange i alle aldre finder vej til disse formiddage, hvor vi både vægter samværet og et spændende indhold meget højt. Emnerne er mangfoldige, men giver os alle en mulighed for at blive lidt klogere på livet. Præsterne leder normalt møderne, medens en kreds af frivillige sørger for, at ikke mindst kaffen er klar.

TILMELDING ER IKKE NØDVENDIG, MEN DØRENE LUKKES, NÅR SALEN ER FYLDT!

arrangementsfolder 2017, 2016

v. museumsinspektørerne Helle Ravn og Peter Dragsbo, Langeland

I efteråret 2017 udgav ægteparret Helle Ravn og Peter Dragsbo en af deres vigtigste bøger. I mange år har de været meget optaget af fænomenet The Garden City, en idé, der opstod i England omkring 1900 som en reaktion mod industribyernes stenørken.

v. journalist og forfatter Tom Buk-Swienty, Odense

Fortællinger om en musikalsk soldats utrolige odyssé gennem 2. verdenskrig og hans drøm om at blive dansker.

v. cand.mag. og historiker Asser Amdisen, København

Asser Amdisen - tidligere museumsinspektør på Gl. Estrup, Aabenraa Museum og medstifter af Museum Sønderjylland, har udgivet bogen "En ualmindelig og kortfattet danmarkshistorie - fra begyndelsen til for nylig". Med udgangspunkt i bogen, får vi hele danmarkshistorien i lyntempo, men med en passende mængde anekdoter samt diskussion af danmarkshistorie i bøger og på TV.

v. forfatter og fortolker Neal Ashley Conrad Thing, København og Den Nye Salmetrio

Vi sætter fokus på en af de mest populære sangskrivere og sangere i nyere tid, afdøde canadiske Leonard Cohen. Neal Ashley Conrad Thing kaster lys over Cohens livssyn, kunsten, kvinderne, tvivlen og døden.  Foredraget ledsages af udvalgte filmklip, musikeksempler og uddrag fra hans tekster.

KONCERT! Om aftenen kl. 19.30 fortsætter vi i kirken med koncert med DEN NYE SALMETRIO, der fortolker Leonard Cohens sange på både dansk og engelsk. Trioen består af: Anette Buonaventzen, vokal, Pojken Flensborg, piano/orgel og Ulrik Bust, saxofon

v. lektor og forfatter Jan Schwarz, København

De fleste vil formentlig kende Isaac Bashevis Singer som en jødisk amerikansk historiefortæller og fabulist, men hans tidligere værker viser en skarpere og mørkere side af forfatterskabet. Jan Schwarz vil præsentere de værker, Singer udgav i polsk-jiddisch aviser og tidsskrigter før han emigrerede til New York i 1935.

v. historiker Lars Bisgaard, SDU

Fyn har leveret nogle af de store navne til den danske reformationshistorie. Det var bl.a i Odense, at Kong Frederik 1. holdt de afgørende herredage i 1526 og 1527, som gav reformatorer kongelig beskyttelse, og det var i den nu forsvundne Hjallese Kirke, at den fynske adel enedes om at pege på hertug Christian som ny dansk konge i 1534.

v. forfatter og digter Philip Tafdrup, Kbh.

Den seneste dokuroman fra Philip Tafdrup, handler om forfatterens egen bedstefar, der var sømand og sejlede på Østen i 1930'erne. Bogen blander dokumentar og fiktion i en samtale mellem tre generationer, der ikke forstår hinanden.

v. cand. theol. og ph.d. Elisabeth Engell Jessen, Middelfart

Den engelske digter og billedkunstner William Blake (1757-1827) er kend for sine hjemmetrykte, illustrerede langdigte. Elisabeth Engell Jessen, er en af de danskere der kender mest til Blakes forfatterskab.  Der vil blive mulighed for at se på Blakes tekster og hans billeder, og dermed forstå samspillet mellem de to, som vi finder i hans værker.

30okt kl. 19:00

Høje tider - årets kirkelige højtider ALLE HELGEN

v. Jens Buchwald Andersen, hospitalspræst, cand. theol.

SE mere i Torsdagsmøder og …

30okt kl. 19:00
06nov kl. 19:00

Høje tider - årets kirkelige højtider ADVENT - forventningstid

v. Lars Hagensen, sognepræst i Dalum Kirke

SE mere i Torsdagsmøder og arrangementer

06nov kl. 19:00
13nov kl. 19:00

Høje tider - årets kirkelige højtider JULEN har bragt velsignet bud

v. Ole Davidsen, dr. theol.

SE mere i Torsdagsmøder og arrangementer

13nov kl. 19:00