Du er her:

Temadag lørdag d. 30. marts: "kunstogkultur"

Knud Romer

Tore Leifer

Singh og Goldschmidt

Temadag lørdag d. 30. marts 2019

"Kunstogkultur"

Dalum Kirke og Dalum Bibliotek inviterer til temadag.

Nogle af landets kulturpersonligheder vil lægge op til debat og dialog med
overskriften: Kunstogkultur

Kunst og kultur bliver ofte benævnt som et og det samme - og i ét sammensat ord: kunstogkultur. Men hvad er kunst og hvad er kultur – og hvad skal vi med den?

Historisk set har brugt kunsten til at forholde os til den kultur, vi kommer fra igennem f.eks.arkitekturen, billedkunsten, musik og litteraturMan kan stille mange spørgsmål om vigtigheden af den kultur, vi kommer fra og om vigtigheden af at kunne udtrykke og beskrive den.

Kulturen kan vi ikke løbe fra, den er vi født ind i, men kunsten, som vi bruger til at forholde os til den kultur vi kommer fra, kan diskuteres igen og igen. Kunstener et redskab, som kan beskrive, kritisere, perspektivere, håndgribeliggøre, definere og berøre.Vi kan rykke ved vores egen og andres opfattelse af kulturen igennem kunsten. Men prioriterer vi kunsten godt nok i vores samfund – og hvordan kan vi give den bedre vilkår?

Disse spørgsmål sætter vi til debat til en temadag i Dalum Kirkes Anneks

lørdag den 30. marts kl. 9.30-16.00

Vi har inviteret en række vigtige stemmer i dagens kunst-og kulturdebat til hver at komme med deres indspark til debatten, vi skal også selv diskutere spørgsmålet, og endelig slutter vi af med en spændende koncert i Dalum Kirke.

Medvirkende: Tore Leifer: kulturjournalist (kendt fra P1), Knud Romer: forfatter og debattør, Sarah Smed: formidlingschef og historiker, og musikerduoen Singh og Goldschmidt

Koncerten kl. 15.00-16.00 er med duoen Singh og Goldschmidt:

Anders Singh Vesterdahl og Henrik Goldschmidt er ganske enestående i dansk musikliv. Besætningen harmonika og obo tilsat Goldschmidts vokal gør sig i musikforeninger, kirker, spillesteder – kun fantasien sætter grænser. Repertoiret er jødisk og arabisk musik og egne kompositioner sammen med klassiske værker, Carl Nielsen, Balkan-musik og danske sange. Singh & Goldschmidt har de mange forskellige traditioner med sig, og når man rører i dén musikalske smeltedigel med talent og kærlighed, bliver resultatet smukt og helt specielt.

Der er tilmelding til dagen, og det koster 100 kroner, som inkluderer kaffe/te og frokost.Tilmelding hos kirke-kulturmedarbejder Tine Antonsen.

Del dette: