Du er her:

Temadag lørdag d. 30. marts: "kunstogkultur"

Knud Romer

Tore Leifer

Temadag lørdag d. 30. marts 2019

"Kunstogkultur"

Dalum Kirke og Dalum Bibliotek inviterer til temadag.

Nogle af landets kulturpersonligheder vil lægge op til debat og dialog med
overskriften: Kunstogkultur

Kunst og kultur bliver ofte benævnt som et og det samme - og i ét sammensat ord: kunstogkultur. Men hvad er kunst og hvad er kultur – og hvad skal vi med den?

Historisk set har brugt kunsten til at forholde os til den kultur, vi kommer fra igennem f.eks.arkitekturen, billedkunsten, musik og litteraturMan kan stille mange spørgsmål om vigtigheden af den kultur, vi kommer fra og om vigtigheden af at kunne udtrykke og beskrive den.

Kulturen kan vi ikke løbe fra, den er vi født ind i, men kunsten, som vi bruger til at forholde os til den kultur vi kommer fra, kan diskuteres igen og igen. Kunstener et redskab, som kan beskrive, kritisere, perspektivere, håndgribeliggøre, definere og berøre.Vi kan rykke ved vores egen og andres opfattelse af kulturen igennem kunsten. Men prioriterer vi kunsten godt nok i vores samfund – og hvordan kan vi give den bedre vilkår?

Disse spørgsmål sætter vi til debat til en temadag i Dalum Kirkes Anneks

lørdag den 30. marts kl. 9.30-16.00

Vi har inviteret en række vigtige stemmer i dagens kunst-og kulturdebat til hver at komme med deres indspark til debatten, vi skal også selv diskutere spørgsmålet, og endelig slutter vi af med en spændende koncert i Dalum Kirke.

Der er tilmelding til dagen, og det koster 100 kroner, som inkluderer kaffe/te og frokost.Tilmelding hos kirke-kulturmedarbejder Tine Antonsen.

Medvirkende: Tore Leifer, kulturjournalist (kendt fra P1), Knud Romer (forfatter og debatør), Sarah Smed (formidlingschef)

Del dette: